• Uvod
  Za bilo koju web stranicu smještenu na našim dijeljenim serverima koja troši veću količinu serverskih resursa (CPU, memorija, mrežni resurski) biti će data mogućnost plaćnja nadogradnje na vps ili dedicated server. Preopterećenje i zloupotreba sistemskih resursa je ozbiljan problem i Dopi grupa to ne može tolerirati. Računi na dijeljenim serverima moraju dijeliti resurse sa drugim korisnicima servera, tako da moramo ograničiti količinu CPU i memorijskih resursa koju može trošiti jedan hosting račun.

  U svoj pravednosti, ne možemo dopustiti da jedan ili dvoje klijenata koriste sve raspoložive resurse na dijeljenom serveru i da zbog toga svi ostali klijenti pate. Prekomjerno korištenje CPU-a i memorijskih resursa od strane jednog ili više klijenta uzrokuje sporost servera u svim područjima: MySQL, e-mail, HTTP, FTP i još mnogo toga. Ukoliko dođe do prekomjernog korištenja CPU-a i memorije od strane nekoliko klijenata, sve stranice koje su smještene na serveru vraćat će greške i neće biti dostupne niti na bilo koji način.
   
 • Resursni limiti
  Hosting paketi:

  * Memorija PHP procesa ograničena je na 128MB po hosting računu, dok je ukupan limit potrošnje memorije ograničen na 1GB po pojedinom hosting računu
  * Dnevni prosjek CPU potrošnje ne smije prekoračiti 10% po pojedinom hosting računu
  * Broj istovremeno pokrenutih procesa je ograničena na 10 (php, ror, perl, cgi skripte, kao i cron job, ftp te ssh prijave)
  * Apache konekcije ne smiju prekoračiti više od 30 istovremenih konekcija sa jedne IP adrese, polusatna blokada IP adrese je nakon više od 100 istovremenih konekcija
  * Dozvoljeno je maksimalno 15 istovremenih MySQL korisničkih konekcija
  * Dozvoljeno je slanje maksimalno 500 e-mail poruka na sat po pojedinom hosting računu.
  * Preporučeno je pokretanje Cronjob skripti u intervalima od 10-15 minuta, najkraći dozvoljeni interval je 5 minuta.
  U slučaju prekoračenja bilo kojeg od navedenih limita zadržavamo pravo trenutnog suspendiranja problematičnog računa bez prethodnog slanja obavijesti.

  Postoje posebna pravila u slučaju da otkrijemo prekoračenje nekog od gore navednih limita. Postoje različite kombinacije korištenja hosting usluge koje mogu stvarati probleme i druge posebne slučajeve. Ukoliko u bilo kojemu trenutku dijeljenji server postane nestabilan i utvrdi se da je uzrok tome neki od instaliranih hosting računa, zadržavamo pravo da suspendiramo problematičan hosting račun kako bi osigurali neometanu dostupnost servera i normalizirali rad servera. Ukoliko je korištenje serverskih resursa u rastućem trendu, preporučamo ulaganje u VPS ili dedicated server tako da web stranica može normalno rasti bez ikakvih ograničenja i zastoja u radu zbog limitiranih resursa shared servera.
   
 • Suspendiranje hosting računa
  U slučaju da su Vaše web stranice suspendirane zbog prekoračenja navedenih limita (prekoračenje koje ne može biti riješeno uklanjanjem/mijenjanjem skripte, itd.) i ne želite nadograditi hosting račun na veći, vps ili dedicated server, ponovno ćemo aktivirati hosting računu unutar roka od 24 do 48 sati. Ovo je potrebno kako bi se osiguralo smanjenje prometa po CPU i memorijski zahtjevnoj stranici kako bi se izbjegle daljnje štete i problemi. U tom slučaju osigurat ćemo vam pristup backup podacima vašeg hosting računa ili ćete moći pristupiti cPanel/FTP-u u određenom vremenskom periodu. U slučaju bilo kakvih pitanja o našoj politici odgovorit ćemo Vam ukoliko nam pošaljete poruku na adresu abuse službe: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
   

Završne odredbe

 • Narudžbom usluge Korisnik potvrđuje i jamči da je imao pristup ovim Uvjetima korištenja i da ih je u potpunosti razumio i prihvatio.
 • U slučaju izmjene Uvjeta korištenja na način koji je nepovoljniji za Korisnika, Korisniku roku od 30 dana od dana objave Uvjeta korištenja ima pravo raskinuti ugovor sa davateljem usluge.
 • Uvjeti korištenja stupaju na snagu danom njihove objave na službenoj stranici Davatelja usluge na internet adresi http://dopi.hr/hr/index.php/uvjeti-koristenja ili na koji drugi za to prikladan način.
 • Za sve sporove nadležan je sud u Zagrebu

Prijava klijenta

Email adresa:

Lozinka:


 

Registrirajte se!
Zaboravili ste lozinku?

Mišljenja naših klijenata

Zatražite detaljnu ponudu, krenimo raditi zajedno!

Naše ponude su jasne, bez skrivenih troškova, transparentne i bez obaveze.